< Terug naar resultaten

Elektrisch rijden financieel een goede keuze?

Vraag jij je af of het financieel slim is om een elektrische auto te kopen? Ja! De batterijen hebben een steeds grotere actieradius en de nieuwprijs van elektrische auto’s ligt een stuk lager dan een aantal jaar geleden. De harde waardedaling van de eerste elektrische auto’s stagneert en de prijs wordt steeds stabieler. Lagere kosten […]

26 april 2021

Vraag jij je af of het financieel slim is om een elektrische auto te kopen? Ja! De batterijen hebben een steeds grotere actieradius en de nieuwprijs van elektrische auto’s ligt een stuk lager dan een aantal jaar geleden. De harde waardedaling van de eerste elektrische auto’s stagneert en de prijs wordt steeds stabieler.

Lagere kosten en financiële voordelen

Op dit moment zijn elektrische auto’s over het algemeen nog duurder in aanschaf dan benzine- of dieselauto’s. Maar daar zijn veel andere financiële voordelen tegenover te zetten. De overheid komt je tegemoet met diverse financiële voordelen en een elektrische auto is in principe ook goedkoper in onderhoud. Een elektromotor heeft in vergelijking met een brandstofmotor minder onderhoud nodig.

Langere actieradius van de batterij

Als je voor een elektrische auto kiest, is de duurste factor de batterij, maar ontwikkelingen gaan snel. Batterijen worden steeds goedkoper geproduceerd en krijgen een langere actieradius. Er komen dus steeds betere auto’s op de markt. Bijna alle automerken investeren fors in elektrisch rijden. Autoproducenten van auto’s op de fossiele brandstoffen weten dat ze mee moeten. Ze willen de boot niet missen.

De overheid stimuleert elektrisch rijden

Als consument hoef je bij de aanschaf van een elektrische auto tot 2024 geen BPM te betalen. Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van wegenbelasting. Voor ondernemers zijn er diverse regelingen waarmee de overheid elektrisch rijden stimuleert.  

Stroom goedkoper dan fossiele brandstof

Brandstofkosten liggen bij elektrische voertuigen een stuk lager dan voertuigen met fossiele brandstof. Er komen wel extra kosten bij als je een elektrische laadpaal bij je woning of onderneming laat plaatsen.

Milieubewuste keuze

Naast een financiële keuze is elektrisch rijden ook een milieubewuste keuze. Met een elektrische auto draag je ook bij aan een schoner milieu en duurzamere wereld.

Innovatief, spraakmakend en logisch

Elektrische auto’s zijn in. Elektrische auto’s zijn innovatief, spraakmakend en logisch. Naar de toekomst toe zullen auto’s op fossiele brandstoffen verdwijnen. Steeds meer grote automerken zijn bezig met het (uitsluitend) ontwikkelen van elektrische voertuigen. Kortom, elektrisch rijden zal steeds betaalbaarder, toegankelijker en gebruiksvriendelijker worden.