< Terug naar resultaten

Fatsoenlijk snelladen in België door uitbreiding Fastned

Met een gerust hart België doorkruizen per elektrische auto kan straks, door een hele lading nieuwe Fastned snellaadstations.

12 juli 2021

Met een gerust hart België doorkruizen per elektrische auto kan straks, door een hele lading nieuwe Fastned snellaadstations.

Prachtig natuurlijk, dat uitgebreide snellaadnetwerk in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Maar het is zaak dat ook andere Europese landen een goed dekkend laadnetwerk krijgen voor elektrische auto’s. Zeker met die ambities van de Europese Unie om alles en iedereen van een stekker te voorzien. Want zonder laadpalen kom je nergens.

In veel Europese landen is er nog werk aan de winkel. Wat dat betreft is het goed nieuws dat België flink inzet in het verbeteren van de laadinfrastructuur. Fastned heeft 10 nieuwe locaties toegekend gekregen door Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Mobiliteit. De 10 locaties waar je straks kunt snelladen bevinden zich op belangrijke op- en afritten langs de Vlaamse snelwegen. Goed nieuws voor al die Nederlanders die bijvoorbeeld een vakantie naar Frankrijk plannen en tussendoor in België een stop willen of moeten maken om te laden.

In totaal kunnen straks dagelijks honderden elektrische auto’s opladen op die 10 locaties. Er komen palen met een maximum laadsnelheid van 300 kW. Dat zal voor nu voor de meeste EV’s meer dan voldoende zijn. Al gaan de ontwikkelingen hard. Denk aan de Porsche Taycan, Audi e-tron GT, maar ook de Hyundai IONIQ 5 en de Kia EV6 die maximaal 350 kW kunnen laden.

Op het kaartje kun je zien waar die laadpalen precies komen. De komst van de 10 Fastned snellaadpalen zijn pas het begin. België heeft de ambitie om tegen 2025 zo’n 35.000 extra laadpalen te realiseren. Oftewel, die palen schieten de komende jaren als paddenstoelen uit de grond.