< Terug naar resultaten

Lamborghini stapt ook over op elektrisch rijden

Lamborghini maakt net als andere merken van autoconcern Volkswagen de overstap naar elektrisch rijden. Het Italiaanse sportwagenmerk stapt af van zijn iconische V12-motoren.

4 juni 2021

Lamborghini maakt net als andere merken van autoconcern Volkswagen de overstap naar elektrisch rijden. Het Italiaanse sportwagenmerk stapt af van zijn iconische V12-motoren.

Lamborghini wil rond 2024 alleen nog maar plug-inhybrides aanbieden. Daarna volgt in de tweede helft van dit decennium de eerste Lamborghini die volledig elektrisch aangedreven is. Volgens topman Stephan Winkelmann investeert de Italiaanse sportwagenbouwer ongeveer 1,5 miljard euro in de nieuwe elektrische auto’s.

Winkelmann benadrukte dat de koerswijziging wel een grote uitdaging betekent voor Lamborghini. De focus op het terugbrengen van de CO2-uitstoot mag volgens hem niet ten koste gaan van de prestaties van de supersnelle auto’s.

‘Actieradius heeft prioriteit’

Met de huidige techniek kunnen lithium-ionaccu’s niet lang op topsnelheid werken. “Bereik heeft de hoogste prioriteit. Dit is nog iets waar we aan moeten werken”, aldus Winkelmann.

Hij zei dat het volledig elektrische model waarschijnlijk vier stoelen en twee deuren zal hebben. Maar hoe de bolide er verder uit gaat zien, kon hij nog niet zeggen.

Ferrari en Bugatti

Lamborghini zou met deze planning niet zo snel zijn als rivaal Ferrari die al in 2025 een volledig elektrisch model op de markt wil brengen. Lamborghini is ook niet het eerste luxemerk van de Volkswagen-groep dat zijn elektrische strategie uit de doeken heeft gedaan. Het Britse Bentley kondigde eerder al aan komende jaren volledig over te schakelen op elektrisch rijden.

Kenners houden er rekening mee dat het Franse Bugatti, eveneens onderdeel van Volkswagen, ook met elektrische plannen gaat komen. Maar daarover is nog niets naar buiten gebracht.

Onlangs bleek dat de elektrische Porsche Taycan inmiddels even vaak wordt verkocht als de iconische Porsche 911-sportwagen.